Arctic Adventures

Jens Abild

Arctic Adventures startades av Jens Abild år 2002. Han hade då varit verksam i mer än 10 år för andra researrangörer i Longyearbyen och såg möjligheten att ta vara på sin erfarenhet för att utveckla resorna och erbjuda rikare upplevelser.

Det finns många aktörer som ordnar resor runt Svalbard. Vi har motsvarande arrangemang som de flesta andra men med skillnaden att vi genomgående har mindre grupper så att alla kan vara med på turerna tillsammans. Exklusivitet handlar inte om pris. Vårt mål är att erbjuda stora upplevelser till ett rimligt pris och med hög säkerhet. Arctic Adventures är ett mindre företag som sätter kvalitet och kundnöjdhet främst.

Utöver våra båtexpeditioner ordnar vi också kortare och längre turer på kundens begäran. Turer såväl sommartid som på andra årstider, med båt, skoter eller till skidor, för både små och större grupper. Vi har lång erfarenhet av transporter och logistik, inte minst för film- och fotoexpeditioner under alla årstider. Hör av er så skräddarsyr vi den resa ni önskar.

På en expedition i Svalbard är det ofta val av guide som avgör om expeditionen blir lyckad. Våra guider har lång erfarenhet och god lokalkännedom. De sätter alltid deltagarnas upplevelser i första rummet utan avkall på säkerheten. Självklart är också att vi på våra turer lämnar så litet avtryck som möjligt i den känsliga arktiska miljön.

Välkommen till Arctic Adventures och få en oförglömlig svalbardupplevelse!